Närmaste evenemang

VÅREN 2020


Ladda ner, Vårprogram-Folder 2020

Ladda ner, Vårprogram 2020


Onsdagen den 29 januari – Kl: 19.00

Gävle Konserthus, Restaurang Gourmet [BLÅ]

Kristin Amparo och Lilla Trion

Vi inleder våren med en konsert med Kristin Amparo som har kallats den nya souldrottningen. Kristin har beskrivits som en Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person.


Foto: © Kristin Amparo


Kristin Amparo, sång, gitarr
Nils Kakoseos gitarrer
Love Örsan bas, elbas
Christopher Chantillo trummor

Kristin är i grunden jazzsångerska. Vi hörde henne första gången runt 2006 på Restaurang Rabarber i Stockholm och sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna. Idag är hon en fullfjädrad musiker och kompositör som rör sig mellan många genres, som jazz, pop, R&B och hiphop.
Vi bifogar Kristins egen hälsning till vår publik:
Jag ser verkligen fram emot att möta er som kommer att närvara när jag, Kristin Amparo spelar med min Lilla Trio på Gävle Konserthus i början av nästa år!
Mitt kära band består av mina nära vänner Love Örsan på bas, Nils Kakoseos på akustisk gitarr och Christopher Cantillo på trummor.
De spelar med värme och är så lyhörda och jag älskar varje sekund som vi musicerar med varandra.
Tillsammans med dem kommer jag ta med er på en resa runtom i världen. Från Sveriges djupa skogar till Colombias högresta berg, från mina mörkaste erfarenheter i Sydafrika till mina minnen om romantiska nätter i Cubas Havanna!
Kom och låt dig bli berörd och upplyft. Vi ser så mycket fram emot att möta er!
Med värme, Kristin Amparo och Lilla Trion

https://www.facebook.com/kristinamparo.sundberg

Pris: 275 kr Medlemmar: 180 kr
Boka biljett

 


Söndagen den 16 februari – Kl. 14.00
Gävle Konserthus, Gevaliasalen

Sandviken Big Band med Sharon Dyall

Som alltid med storband som inte har heltidsanställda musiker så kan vissa ändringar ske i ”laguppställningen”.


Foto: © Mats Blomberg


Musikalisk ledare: Åke Björänge
Sång: Sharon Dyall
Trumpeter: Joachim Tromark, Mats Siggstedt, Anders Selgeryd, Leif Fernqvist, Anders Wimark
Tromboner: Leif Wennberg, Kurt Carlberg, Krister Pettersson
Saxofoner: Patrik Engelbert altsax, Patric Lundstedt altsax, Adam Dahlberg tenorsax, Krister Andersson tenorsax/klarinett, Tommie Floreus barytonsax.
Komp: Fredrik Andersson gitarr, Thomas Jutterström piano, Rasmus Diamant bas och Christian Nilsson trummor.

Sandviken Big Band under ledning av Åke Björänge firade 50 års jubileum förra året. Man är alltså på väg mot 100 år! Bandet behöver egentligen ingen närmare presentation då bandet är välkända för vår publik.
Sharon Dyall är inte bara en fantastisk jazz- och soulsångerska. Hon har förekommit i TV- serier och många musikaler.
Vi vill också framföra en personlig hälsning till vår publik från Åke Björänge:
Vi i Sandviken Big Band ser verkligen fram emot den 16:e februari och vårt framträdande på Konserthuset i Gävle i Gävle JazzClubs regi. Det känns också bra att ha artisten och sångerskan Sharon Dyall med i bagaget.
De senaste åren har vi haft förmånen att spela på några konserter som Jazzklubben har arrangerat på söndagar under eftermiddagstid och det har varit härlig och fulltalig publik och ett varmt mottagande från både publiken och jazzklubbens folk.

https://www.facebook.com/SandvikenBB

Pris: 275 kr Medlemmar: 180 kr Pensionärer, medlemmar i PRO/SPF: 215 kr
Boka biljett

 


Onsdagen den 19 februari – Kl. 19.00
Gävle Konserthus, Restaurang Gourmet [BLÅ]

Erika Baier & The Business

Erika Baier & The Business är landets kanske hårdast arbetande bluesband och numera även ett av de bästa. Under hundratals spelningar sedan debuten 2016 har bandet vässat sin liveshow till ett glödande spjut rakt in i publikens hjärta.


Foto: © Roine Lundström


Erika Baier, sång
Ola Insulander, gitarr
Arman Sikiric, munspel
Patrik, Norrman bas
Michael, Johansson trummor

För Erika Baier och bandet är ett ”livegig” en gemensam angelägenhet för bandet och publiken. De vill ge från scenen och få tillbaka från golvet!
Erika är en fantastisk frontkvinna med en rå, bluesig röst och med en unik förmåga att knyta an till människor.
Bandet är ett tätt och svängigt band som med ett fett chicagomunspel, taggtrådsgitarr och tunga grooves. De levererar tillsammans en spännande repertoar av handplockade låtar du antagligen aldrig hört förut.
Detta gör Erika Baier & The Business till en av landets bästa bluesrelaterade ”liveakter”. Här är Erikas personliga hälsning till vår publik:
”Erika Baier & The Business ser fram att komma till Gävle den 19/2, och att göra en fin kväll tillsammans med er fina publik. Mötet med människor är den stora glädjen med att spela live för Erika och bandet, och det finns väl inget bättre sätt att nå varandra än genom musik?”

http://ebtb.se/

Pris: 275 kr Medlemmar: 180 kr
Boka biljett

 


Onsdagen den 18 mars; Kl. 19.00

Gävle Konserthus, Restaurang Gourmet [BLÅ]

Terese Lien Evenstad Quartet

Terese Lien Evenstad Quartet tar med dig på en vandring genom olika ljudlandskap inspirerade av nordens höga fjäll och djupa dalar. Med den ena foten i den traditionella jazzen utforskar Terese det nutida nordiska uttrycket och har vaskat fram en spännande repertoar med egna låtar. Kvartetten består av prisbelönta jazzmusiker och tillsammans skapar de en unik konsertupplevelse.


Foto: © Fotograf


Terese Lien Evenstad, violin
Anna Greta Sigurdadottir, piano
Arvid Jullander, bas
Peter Danemo, trummor

Kom till Gävle jazzklubb och upplev jazz som du aldrig har upplevt den förut! Fyra skickliga hantverkare framför nordisk jazz som berör och väcker till eftertanke.
År 2018 nominerades Terese till P2 Jazzkatten som ”Årets Nykomling” och blev även utnämnd till förste stipendiat bland Föreningen Klassisk Jazz’ Armstrong-stipendiater. År 2019 år blev hon utsedd till ”Ung Svensk Solist” av Scenkonst Sörmland och uttagen till succékonsertserien ”Up and coming” där unga jazztalanger möter Bohuslän Big Band.
2017 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Woodland och sedan dess har Terese skrivit musik inför bandets andra album som kommer släppas 2020.
Några pressröster:
”Hon har gett violinen ett nytt ansikte inom jazzen”
Louis Armstrong stipendiet
”Woodland är fyllt av hennes egna låtar; atmosfärrik modern jazz, omväxlande lyrisk och tryckpulserande, med melodier som har kapacitet att måla upp bilder i huvudet på lyssnaren.”
Alexander Agrell, Sydsvenskan
7
”Hon har ett helt eget tonspråk och hennes sinne för suggestiva melodier står i klass för sig. Influenser från Miles Davis modala jazz, Hans Zimmers filmmusik och den nordiska naturen kan höras i Woodland, men till syvende och sista låter Woodland bara som Terese Lien Evenstad Quartet och inget annat”.
Johan Jakobsson, Orkesterjournalen

http://tereselienevenstad.com/

Pris: 275 kr Medlemmar: 180 kr
Boka biljett

 


Onsdagen den 15 april – Kl. 19.00
Gävle Konserthus, Restaurang Gourmet [BLÅ]

Birds Nest med Amanda Sedgwick

Ikväll blir det hederlig swing och bebop. Som namnet antyder så finns det en koppling till Charlie ”Bird” Parkers musik.


Foto: © James Djordjevic


Amanda Sedgwick, altsax
Dwyne Clemons, trumpet
Alexander Brott, gitarr
Carl Orrje, piano
Björn Lundén, bas
Mattias Puttonen, trummor

 

Vi kommer att få höra ett varierat program med kompositioner från giganter som Dizzy Gillespie, Bud Powell, Coleman Hawkins och Max Roach med flera. Eller som Amanda säger själv:
Hej kära jazzälskare i Gävle!
Vi i Birds’ Nest förbereder oss just nu för en liten turné och skivinspelning, kanske blir skivan till och med klar tills vi ska spela hos er i vår…
Vi ser verkligen fram emot att komma, Carl, Dwayne, Björn, Alexander, Mattias och jag, och hoppas få se er alla den 15 april. Då kommer ni att få höra vad man numera kan kalla klassisk jazz, dvs bebop, dvs jättegammeldags… ha ha! Numera har säkert bebop hamnat i fållan att den får representera någon slags kulturkonservatism, men vi vill gärna också slå ett slag för att den började som gatans musik. Vi brukar faktiskt spela till dans också och lindyhopparna verkar gilla att slänga runt varandra ackompanjerade av oss.

https://www.amandasedgwick.com/

Pris: 275 kr Pris: Medlemmar: 180 kr
Boka biljett

 


Söndagen den 26 april – Kl. 14.00
Gävle Konserthus, Gevaliasalen

Champian Fulton Trio

I kväll tackar vi vår gode vän danske trummisen Kristian Leth och vår egen superbasist Hans Backenroth att vi har äran att få presentera den amerikanska pianisten och jazzsångerskan Champian Fulton. Champian har hämtat mycket av sin inspiration i att hon redan i unga år lyssnade på och tog till sig jazzsångerskor som Dinah Washington, Sarah Vaughan och Billie Holiday. Lägg till detta pianister som Bud Powell, Red Garland och Erroll Garner och vi har en absolut högklassig världsartist på vår scen.


Foto: © Søren Smidt


Foto: © Pierre Nadler


Champian Fulton: sång, piano
Hans Backenroth: bas
Kristian Leth: trummor

Champian Fulton föddes i Oklahoma, men känns som en självklar del av New York. Hon är pianisten och vokalisten som inte ryggar för att sväva ut i jazzig nostalgi. När hon och hennes trio tolkar the Great American Songbook är det bara att blunda och föreställa sig New Yorks skyskrapor i sepiatoner. Hon står för en jazz som är traditionell och djupt förankrad i historien. Det handlar om standardlåtar som Tea for Two, September in the Rain och Sometimes I’m Happy, framförda med djup och stark känsla.
Champian Fulton har utsetts till Rising Jazz Star av DownBeat Magazines kritiker och Jazz Magazine korade henne till 2017 års Female Jazz Vocalist of the Year. Inte så konstigt, Fulton har en stark och känslig röst som får ut det mesta av de gamla textraderna. Dessutom spelar hon piano lekfullt, lätt och med stor känsla. Sitt första framträdande inför publik gjorde hon som tioåring – så rutin saknas inte heller. Nu kommer hon till Gävle Jazzklubb för en ”Trip down memory lane”.
Så här tycker Champian om att komma till Gävle JazzClub:
I am VERY excited to come and play in Gävle JazzClub. I am having a great time with new Scandinavian Trio, Hans Backenroth and Kristian Leth. We have been touring around Sweden and Denmark and I am thrilled to meet my Scandinavian fans. See you April 26th in Gävle.

http://www.champian.net/

Pris: 275 kr Medlemmar: 180 kr Pensionärer, medlemmar i PRO/SPF: 215 kr
Boka biljett

 


 

 

 

Tips på andra spännande musikevenemang…

Konserter på film

 

Tidskrift
Orkesterjournalen
Som medlem i Gävle JazzClub får du rabatt: 6 nummer för 450 kr i stället för 495 kr.


Vi stödjer
Gävle JazzClub