Lisa Björänge – release nytt album – ”Meet-Up”

Den 24 november släpper Lisa Björänge sitt fjärde album, ”Meet-Up,” på HOOB Records. Denna gång har Lisa strösslat sitt band med förnäma gästsolister. Fredrik Ljungkvist på tenorsaxofon, Karin Hammar på trombon och Tobias Wiklund på kornett lyxar till flera avlåtarna. Detta blir också Lisas första album som enbart består av standardlåtar, en naturlig utveckling för en artist som vuxit upp marinerad i klassisk amerikansk jazz sedan födseln.

Men även när hon utforskar tidlösa klassiker, förblir Lisas originalitet, nyfikenhet och spontanitet intakta. Utmaningen för Lisa och bandet är att blåsa nytt liv i de gamla jazzklassikerna, att låta repertoaren fungera som en farkost, som tryggt forslar musiken framåt och tillåter den att utvecklas.

Lisa förklarar sina tankar om ”Meet-Up”:
”Det är så viktigt för mig att hela tiden ha något att jobba för och se fram emot i musiken. Att även om det är stormar runt omkring så finns det något jag brinner för och som hela tiden strävar framåt, något större och sjävklart! Jag ville göra ett avtryck med några av de finaste musikerna jag vet. Fabian, Pär-Ola och Jon som varit med mig i över tio år, och nu även Fredrik Ljungkvist, Karin Hammar och Tobias Wiklund som förgyller med sitt spel. Det känns oerhört kul att få in deras olika sounds i vårt.”

”Meet-Up” kommer att finnas som LP och CD i butiker och på alla stora streamingplattformar den 24 november. Innan dess, håll öronen öppna för singlarna ”Star Eyes” den 20oktober och ”Don’t Explain” den 10 november.

Releasekonserter:
21 november – Fasching, Stockholm
22 november – Musikhuset, Gävle
24 november – Utopia Jazz, Göteborg

Bandet:                                                          Gäster:
Lisa Björänge, sång                                      Karin Hammar, trombon
Fabian Kallerdahl, piano                               Fredrik Ljungkvist, tenorsaxofon
Jon Fält, trummor                                         Tobias Wiklund, kornett
Pär-Ola Landin, bas

Entré: 150, betalas vid dörren.
Studenter: 50 kr.
Entré från 17:00.
Konsert i två set från 19:00

Evenemanget är avslutat.

Datum

nov 22 2023
Expired!

Tid

19:00 - 21:00
Musikhuset

Platser

Musikhuset
Kyrkogatan 32, Gävle

Arrangör

Musikhuset
Telefon
026-14 39 90
E-post
info@musikhuset.nu
Webbplats
https://musikhuset.nu/