Gävle oktober 2021

Hej Medlem och Jazzdiggare!

Så är vi då igång! Otroligt kul att vi åter igen kan ha konserter! Den 12 september var det premiär med Champian Fulton Trio på Konserthuset. En magisk eftermiddag med en fantastisk trio. Vilka musiker!
Den 2 oktober var det så dags för vår fösta kväll på Sjömanskyrkan Bord & Bar (Musikhuset) där det bjöds på riktigt härlig kväll av ett gäng ungdomar. Ett husband bestående av Henrik Persson gitarr, Tomas Westholm bas och Anders Lättman trummor hade bjudit in Klara Lannsjö trumpet, Eliva Lundstedt sång samt Rickard Gustafsson saxofon. Bra musik och fina framträdanden. Riktigt kul! Vi ser fram emot nästa tillfälle, 27/11.
Den tredje konserten vi haft var på Konserthuset och där fick vi uppleva David Henriksson & Daze Delight. Också det en otrolig bra konsert! Kanske det rockigaste vi hört på vår scen!
Nästa konsert är den 20 oktober, Svante Söderqvist Trio på Skottes, Spegeln. Även det något   speciellt att se fram emot!

Vi har alltså musikaliskt haft en väldigt fin start på hösten. Det som saknas är publik! Det har inte var fler än 30–40 personer på varje konsert, vilket ska jämföras med ca 150–170 per konsert i Gourmet Blå innan pandemin. Självklart hade vi inte förväntat oss samma publiktillströmning så direkt efter att restriktioner tagits bort, men nog hade vi hoppats på fler än 30–40 personer / konsert.
Det vore väldigt intressant att få lite kommentarer, återkoppling kring det här. Vad är det som gör att inte du går på konsert? Är programmet inte bra? Är det eftersläpning av pandemin? Varför kommer inte fler? Är det något vi kan göra för att fler ska komma? Hur kan vi på tillbaka publiken? Har du några tankar kring det här är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Till mig på mejl: ola.jaderberg@gmail.com  tel: 070-6292534 (kvällstid) eller till Hasse, mejl: hasselehto@yahoo.com tel: 070-7518207

Det är fortfarande 150 av 350 som inte betalt medlemsavgift för detta år! Snart går det ut påminnelsebrev via vanlig post, så du som bara missat att betala, gör det nu!
Det kostar bara 200 kr och det tjänar du snabbt in genom det rabatterade inträdet.
Betala på bankgiro 5357–5999 eller swisha på 123 258 00 41. Ange namn, adress, tel-mobil nr samt e-post.

Lyssna på fm på tisdag, 12/10 på Gävle Närradio, 102,7. Då blir det en stunds prat om Gävle JazzClubs verksamhet. Det är Bertil Fält som besökt dem och berättat om vad vi håller på med och planerar.

Vi fortsätter med Spotifylista som du kan lyssna på och denna gång är det Malin van der Kaaj, verksamhetsansvarig på Musikhuset som satt ihop en lista. Så här skriver Malin:
”Som en sammanfattning av alla de låtar jag valde till sist; det var svårt för mitt musikintresse är så brett å jag gillar så mycket- de är iaf en snabbspolad tidsresa från dagarna med uppsprejad lugg och axelvaddar till idag. Nån låt har brorsas kompis gjort, nån har man hånglat till, nån lyssnar man på när man behöver peppa sig själv som boxaren av tränaren i ringen…Daft Punk kommer alltid vara Köpenhamn för mig efter alla mina resor dit, Stevie Ray Vaughan inristad i mig efter alla timmar min son övat på hans gitarrsolon därhemma, James Taylor för att han var en av min mammas älsklingar- och den här låten ”You can close your eyes” sjöng Rickard Sjöblom på hennes begravning. Jeopardy med The Greg Kihn Band…jag var 18 år och susade med min kille i en bil ner till Franska Rivieran för att jobba hela sommaren på en restaurang. Den låten gick på repeat och jag va DÖKÄR…

Hoppas du som lyssnar kanske hittar nån ny favorit som får gå i din högtalare!

Malin Musikhuset”

Malin Musikhuset”
https://open.spotify.com/playlist/4iZKSva8QJMXvGYCpXujTS?si=ieJZqviDQcG2GagUOV_w6w&dl_branch=1

Vill du sätta ihop en spellista med dina jazzfavoriter? Hör av dig! Kontaktuppgifter tidigare brevet.

Hoppas vi snart ses på en konsert!

Gävle JazzClubs Styrelse genom Ola Jäderberg
Ordförande