Hej alla!

Vi får ju ett projektbidrag och inte ett årligt bidrag, vilket vi borde sträva efter. Men jag lägger på 25 000 kr i marknadsföringskostnader för utökade projekt. Då blir underskottet 46 400 kr men jag kan sedan begära förslagsvis 60 000 kr och hänvisa till vår skrivelse.

Beträffande biljettpriset har hag dragit ned antalet besökare så att vi har 60 för medlemmar 20 för icke medlemmar Daniel Svensson Trio och Gunnar Aldén. Karin Hammar och Lisa Lystam har jag satt 80/20, Gösta Linderholm 175/75 och GUBB 123/52. Det är redan neddraget lägre än vad vi har haft under våren.

Gevaliasalen har kostat 5 000 kr även för SBB med Andreas Weise. Konserthuset kommer naturligtvis att så småningom börja höja priset för oss. Men jag tycker vi skall kräva att de inte får göra några höjningar före 2020. GJC gjorde en förlust för 2017 på 55 000 kr och sedan gick våren ytterligare 13 000 back. Det var vad den nya styrelsen hade att börja med. Nu har vi kanske ett litet överskott för 2018 men vi är inte på fast mark ännu. Det tror jag Konserthuset förstår.

Vi fick ju statligt bidrag med 60 000 kr föregående år och det är inte med och jag har inga intäkter för lotter med. Även om Statens Kulturråd själva delar ut bidragen tror man väl att det blir som föregående år. Men man kan aldrig veta.

De följer upp genom att vi får skicka in en redogörelse om utfallet efter säsongen. Ansökan skall vara inne före första konserten så det finns inte tid att gå dit.

Däremot är jag enig med att vi skall gå dit med en delegation för att söka ett årligt bidrag. Jag tror inte att Brynäs behöver söka bidrag för varje säsong. Då kanske vi skall träffa ansvariga politiker.

Då måste vi vara förberedda för att kunna tala om vad vi vill och även låta kommunen tala om hur de ser på vår verksamhet och hur viktig de tycker att vi är.

Det kanske är lämpligt efter årsbokslutet och före sommaren. Jag kan bidra med siffror, hur mycket andra jazzklubbar har fått. Det är också intressant att kunna tala om för kommunen hur mycket de ger i kulturbidrag per invånare och jämföra med närliggande orter och andra jämförbara städer.

Jag bifogar en ny ansökan, budget samt nytt följebrev och är tacksam för synpunkter innan jag går till kommunen och lämnar det.

Jag har idag talat med Visma och de har hjälpt mig lägga upp så att vi nu kan göra massutskick via SMS. Ni har alla fått et SMS som test. Det vore bra om ni alla bekräfta att ni fått ett SMS. Torsten och Linus har redan bekräftat.

För att skicka mail från Visma programmet måste man ha ett mail program som är installerat på min dator. Det går inte till de som är webbaserade. Jag skall därför installera Outlook på min dator.